En blogg om det som gjør hverdagen uvanlig og spesiell: familie, venner, interiør, hage og natur. Masse tull og fjas, litt alvor.
Håper du trives, og legg gjerne igjen et spor etter deg.

tirsdag 14. august 2012

Hvordan overleve med fem barn i en familiepark...Her kommer den endelig, burde nok kommet tidligere på sommeren, men, men bedre sent enn aldri.


1. Hvordan unngå å miste ungene
I familieparker er det ofte masse folk, så en av de største oppgavene er å ikke miste ungene. Neste gang vil jeg ha alle ungene chippet før vi reiser, med sånn søker som piper når man kommer nærmere. Det er jo superpraktisk sånn til vanlig også. 
Ellers så kan man jo bruke sånt magebelte (som enkelte bruker til hunder), mor eller far har magebeltet på, alle ungene festes i strikk, som er festet i magebeltet. Enklere enn tau, da man har armene fri.

Men sånn om man skal være litt alvorlig:
det er lurt å snakke med barna på forhånd om hva de skal gjøre om de ikke finner mamma og pappa igjen.
- Ta kontakt med de som jobber i parken
- Ikke gå noen steder med fremmede
- Avtale å møtes på en fast plass
- Mobil til de barna som er store nok.

Sikkert mange som har flere tips, så legg gjerne igjen dine tips.


2. Hvordan la alle bli fornøyde
Vi lot de eldste barna gå sine egne veier. Mikkelparken er en liten park og da synes jeg det er greit å sleppe dem. Vi avtalte faste møteplasser og tider, der vi traff hverandre. Da hadde vi godt tid til de to minste, og alle fikk gjøre det de ville. 

Ellers så er det vel også her greit å snakke sammen på forhånd, og den faste true litt her og belønne litt her, er sikkert lurt også. Vi forklarte de minste at de MÅTTE gå med mamma og pappa, de er for liten til å gå alene i parken og vi ville bli redd for dem om de ble borte. Det godtok de lett og med løfte om is om de var flinke, så var den i boks. Hvordan det faktisk gikk er selvsagt noe helt annet, men de fikk is.
3. Nå skal vi gå...
Nå skal vi gå delen, er aldri populær bland mine. Her bruker vi trusler: om du ikke peller den søte rumpa di ut i bilen med en gang, så er det siste gang du får være med. Da må du bli hjemme med Bølla (hunden, som heller ikke fikk være med) Gjerne frest ut gjennom sammenbitte tenner :) Eller så bruker vi løfter om gull og grønne skoger: om dere er snille nå og setter dere fint i bilen, så blir det filmkveld med digg og brus, og...

Sånn på alvor, her har jeg vel egentlig ikke noen gode tips. Det at de ikke vil gå er vel et tegn på at de har kost seg, og det blir bedre. Denne gangen klarte vi det, nesten, helt uten ballade og bråk.Ingen bilder fra galskapen her heller, litt for å ikke skake opp sarte sjeler, 
men også fordi jeg glemte fotoapparatet i "komme seg avgårde" kaoset. 
Jeg tar gjerne imot tips fra andre, så legg inn dine tips
Andre blir sikkert glad for noen skikkelige tips også!!


3 kommentarer:

 1. Skrive telefonnummeret ditt med kulepenn på armen deres, med mindre jeg husker å ta med "merkearmbåndene" de alltid må ha på seg på sånne steder!

  SvarSlett
  Svar
  1. Smart!!
   Jeg og gubben har mange ganger spøkt om at vi burde tatovere inn navn og nummer på ungene, men det har egentlig ikke falt oss inn at vi kunne skrive det på dem med kulepenn.

   Slett
 2. Merkelapp til kofferten på ungen er et lignende tips.. I bukseselen eller i beltehempen...

  SvarSlett