En blogg om det som gjør hverdagen uvanlig og spesiell: familie, venner, interiør, hage og natur. Masse tull og fjas, litt alvor.
Håper du trives, og legg gjerne igjen et spor etter deg.

onsdag 21. mars 2012

Vått

Det regner mye på vestlandet, og da blir det vått


Her i huset prøver vi å innbille ungene at det ikke finnes dårlig vær. 
Du vet utsagnet:
Det finnes ikke dårlig vær,
bare dårlige klær.

Dette er selvsagt bare et triks for å kunne hive dem ut litt, selv om det bøtter ned ute.
Når det bøtter ned, så er det MYE regn. Så mye at om du stakk rett ut, så ble du like våt som om du fikk en bøtte vann over hodet. 

.

Det hjelper at enkelte vestlendinger har et eget værspråk.
Når det regner sidelengs og blåser storm, da tar vi denne: i dag er det skikkelig vær.
Når folk blåser over rekkverket og ut i veien på Nordhordlandbroen og man kan dykke på enkelte parkeringsplasser, da tar vi den: wow i dag er det VÆR. 
På de få virkelig flotte dagene vi har, kommer: Ååå, i dag er det vær.Egentlig er alt veldig likt, for utenforstående kanskje helt uforståelig. Trikset er å oppleve været, da vet man selv om det er: wow, tenk at det kunne regne å blåse så mye, i så mange dager. 
Eller den mye mer sjeldne: wow, som solen skinner og så varmt det er.Selvsagt sier vi at vi har strålende vær og skikkelig drittvær. Men, i dag har vi skikkelig drittvær, kan godt bli sagt i et positivt, nesten litt imponert tonefall.


Likevel, det er ikke til å komme fra at vi har mye regn. Og mye regn gjør det vått, skikkelig vått. Og når skoleveien ser slik ut (bildene er tatt på skoleveien) så er det ikke rart at ungene alltid kommer våt hjem igjen. Selv på dager med sol, når man tenker at i dag kan de jammen slippe regntøy og støvler.


Ikke det at regntøy hadde hjulpet så veldig. Har enda ikke opplevd et regntøy som holder helt tørt, under ungens vannherjing. Kanskje jeg burde innføre tørrdrakt...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar